Literatura

Życzenie (wiersz)

Potisz

jedynymi idolami były
postacie z baśni

 

gdy zobaczyła się ze stwórcą
pragnęła wrócić na ziemię
niewidoczna dla zwykłych śmiertelników

 

więc zamienił ją gospodarz
w bakterie grobową
i kazał wędrować po ciele

 

pustym świecie

mimo obecności mikrobów

 

co do których ma pewność

że są jej częścią


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mi Lo
Mi Lo 28 maja 2014, 19:13
niezgrabny. wczesny szkic?
Potisz
Potisz 28 maja 2014, 19:20
To miała być proza, a wyszedł wiersz ;)
Mithril
Mithril 28 maja 2014, 19:49
"wiersz"?..........................nie sądzę
Potisz
Potisz 28 maja 2014, 19:53
Ha, ha, ha!
Ir
Ir 28 maja 2014, 21:46
...ufała
...zobaczyła
...pragnęła
...ujrzała
...odczuła

Jakoś tak skroiłeś czynnościową wyliczankę na jedną nutkę ła...ła...ła
Pewnie pojeżdżą sobie po Tobie na wiadomym portalu...
Potisz
Potisz 28 maja 2014, 21:57
Masz rację;( Już się boję;(
Potisz
Potisz 28 maja 2014, 23:32
Popracuje jeszcze nad nim, zresztą nie zamierzam, przynajmniej na razie, nigdzie indziej go publikować;)
calvados
calvados 29 maja 2014, 07:11
pomysł jest, choć nie moje klimaty
jeśli usiądziesz i popracujesz, jeśli... a tak to szkoda, byłby wiersz
Potisz
Potisz 29 maja 2014, 12:36
Spróbuję coś zmienić, Calvi:)
Potisz
Potisz 29 maja 2014, 13:00
Może tak?
przysłano: 28 maja 2014 (historia)

Inne teksty autora

Przekonanie
Potisz
Opuszczeni
Potisz
Próba
Potisz
Klęczącemu
Potisz
Łaska
Potisz
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca