Literatura

wyznanie starego weterana... (wiersz)

Halina Bilenki

poety ze mnie nie będzie

choć bardzo bym się starał

 

za małe ambicje noszę

a talent...

 

bardzo przepraszam

poproszę o zwrot godności

 

bo gdyby wziąć pod uwagę

nawał pomysłów w ilości

które niezdarną ręką

w rym wersów z uśmiechem wplatam

 

to pewnie nie-jeden laik

z zazdrością myśli że latam

pod rękę z rzemieślnikami

których lyryka olśniewa...

 

 

a ja wyznaję z pokorą

leniwy jestem

 

zanim pogniewa się krytyk

i salwą słów zacznie strzelać

w kierunku talentu mojego

który (mu) nic nie zrobił...

 

 

poety ze mnie nie będzie

ale...

 

niech kamień podniesie

pierwszy kto rymów tych

nie czyta

 

a...

 

echem krzyczy po lesie


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ata
Ata 29 maja 2014, 12:31
nie martw się, ze mnie też nie będzie ;) pozdrawiam
hadwao
hadwao 1 czerwca 2014, 18:23
do połowy - reszta słaba - trochę niedopracowana - posiedziałbym nad nią albo uciął gdzieś w połowie
przysłano: 29 maja 2014 (historia)

Inne teksty autora

"POWRÓT TATY"
Halina Bilenki
EURopa
Halina Bilenki
P JAK SŁOWA ESTETA
Halina Bilenki
KRYSZTAŁOWE WYMIARY
Halina Bilenki
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca