Literatura

Uciekinierzy (wiersz)

lun

Wygnańcy własnych snów

oszukani przez czas

pogrążani w sobie

zapadający się w cienie

kolorowych obrazków

                    od których nie sposób oderwać się wieczorami

 

opętańcy młodości

wytwarzanej sztucznie

i uśmiechu niechęci

 

i już nie można się wydostać

kraty scaliliśmy sami

potężną spoiną

lekkich informacji


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 29 maja 2014, 15:28
...patetyczna wyliczanka
Ata
Ata 29 maja 2014, 17:16
"oszukani, pogrążani, zapadający", "wygnańcy, opętańcy" - trochę za dużo..

"nie można się wydostać
kraty scaliliśmy sami
potężną spoiną
lekkich informacji" - za to, to mi się podoba ;)
przysłano: 29 maja 2014 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca