Literatura

od-bity (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

powiedz na którym końcu kija
mieszka pokuta przez nienawiść
czy tam gdzie miłość się zabija
żeby statystyk nie poprawić

czy może trochę wyżej dalej
za siódmym żebrem za przeczuciem
że jej w człowieku nie ma wcale
chociaż nie można od niej uciec

więc może lepiej w krzywym lustrze
przyrostem nosa mierzyć szczęście
życie zostawić na pojutrze
z nadzieją że już go nie będzie

autor

dobry 3 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 31 maja 2014, 10:30
"więc może lepiej w krzywym lustrze
przyrostem nosa mierzyć szczęście
życie zostawić na pojutrze
z nadzieją że już go nie będzie"............................................. :-)
kresowiak
kresowiak 6 czerwca 2014, 16:07
Grzesiu, czy można gdzieś Cię przeczytać na papierze? Bo inaczej chyba zbiorę sobie wszystko co kiedykolwiek opublikowałeś, wydrukuję i zbinduję.
przysłano: 31 maja 2014 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca