Literatura

CYRK (wiersz)

iwonkazab

Życie to cyrkowa jest arena.

Jedni tańczą i śpiewają.

Drudzy tylko grają.

Są tacy co ciężko tyrają

a cwaniacy na ich karkach

do góry się pchają.

Jeszcze inni za darmo

wszystkie dobra mają

tylko swe wdzięki

wokół roztaczając.

Czasem ktoś wytrwałą

pracą do celu dochodzi.

Nikt go nie docenia

nawet lekceważy

bo przecież nie on lecz

inni na tym się bogacą.


słaby 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 9 czerwca 2014, 20:20
...tendencyjne
kopia cesarza internetu 9 czerwca 2014, 20:29
taki dzisiaj świat
iwonkazab 9 czerwca 2014, 21:07
Prawdziwe i życiowe
afronautix
afronautix 9 czerwca 2014, 21:28
plażo proszę...
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 9 czerwca 2014, 23:43
o, jasna dupa, wiedziałam, że z tym światem coś jest nie tak
Ata
Ata 10 czerwca 2014, 10:46
jaki to jest rodzaj wiersza, bo nie bardzo mogę rozpoznać..
xminutka
xminutka 13 czerwca 2014, 16:31
przedszkole
przysłano: 9 czerwca 2014 (historia)

Inne teksty autora

LIMERYK
iwonkazab
CHWILA
iwonkazab

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca