Literatura

*** ciągle się pytamy / gdzie jest miłość (wiersz)

Wiesław Janusz Mikulski

WIESŁAW JANUSZ MIKULSKI

                   (ur.1959)

 

 

 

                     z cyklu „W ramionach nieba”

 

 

 

             *

         *      *

 

ciągle się pytamy

gdzie jest miłość

spychani coraz bardziej

na granice ciszy

 

jak żółwie schowani w sobie

przed razami świata

nie widzimy brata

                         choć widzimy brata …



 

 


niczego sobie 7 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mi Lo
Mi Lo 24 czerwca 2014, 15:18
nie przepadam za taką "WIELKĄ" i ogromnie "uniwersalną" ogólnikowością.
wiersz ma mieć pierwiastek dający "coś na własność" czytelnikowi.
chciałbym się utożsamiać z przeczytanymi tekstami.
tu nie mogę.
forma:ok. nie licząc wielokropków ;-/
treść: kisiel instant
przysłano: 23 czerwca 2014 (historia)

Inne teksty autora

*** zapakowałem słowa / w kufer ciszy
Wiesław Janusz Mikulski
ŻYCIE (II)
Wiesław Janusz Mikulski
*** czas tak bardzo / wieje chłodem
Wiesław Janusz Mikulski
CZAS JAK MUR
Wiesław Janusz Mikulski
TAK DZISIAJ JEST
Wiesław Janusz Mikulski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca