Literatura

Handmade (wiersz)

arte

 

 
         Ellen Jewett
 
Limbo
 
Lepiej łamiąc konwencje estetyczne
wyczarować ze szkieletu armatury drutu który pozostał
po spalonej przez piorun statuy Jezusa
Króla nad Królami w Monroe będącej
dla okolicznych mieszkańców znakiem końca czasów
a dla mnie synonimem kiczu
 
Trzeba stworzyć
z modeliny akrylu i pigmentów mineralnych oszklonych
świat fantastycznych stworzeń
opowiadających o życiu zwierząt w dziwnych pozach
dźwigających własny bagaż na grzbiecie
 
Kocham lisa bo w jego ogonie miasto słonia na bicyklu
z niezwykłą ilością szczegółów i zawiłości
szczury złączone ogonami - żółwia noszącego
na skorupie ziemię dom przy którym zakwitł krzew
jaśminu i migocze biały jeleń w swojej mistycznej istocie
jak feniks z runa leśnego duch w maszynie
 

dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abc
abc 25 czerwca 2014, 07:50
www.creaturesfromel.ca/
przysłano: 25 czerwca 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca