Literatura

to, co o nas wiesz / przyświeca nam jeden cel (wiersz)

Mi Lo

 

 

* 

oczy które daję słowo mógłbym przecierać ze zdumienia 

zawiodły niejednego niedoszłego kochanka 

wiosną 

buszując w twoim ogrodzie nie doszczekam do świtu 

choćbym szczerzył zęby i stare rany rozdrapał 

od czasu gdy przelało się zbyt dużo krwi 

bym zdołał zapomnieć 

latem wstaję ciężko 

wręcz otumaniony 

z trudem łapię oddech 

próbując oprzytomnieć pod prysznicem 

wbrew naszym usilnym staraniom nas nie ma 

na zachodzie nie zaszły żadne szczególne zmiany 

jesienią 

wypatruję końca nocy przybierając mądre pozy 

od ponad dekady z niepokojem podglądam sekretne życie mgły 

 

* 

 

 

 


wyśmienity 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
magda
magda 29 czerwca 2014, 21:20
bomba.
przysłano: 28 czerwca 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca