Literatura

Jak... (wiersz)

An.64

Mówisz - kropla drąży skałę -

i czujesz jak kropla goryczy niszczy słodycz miodu

a łza smutku - niczym wzburzony ocean - zakłóca spokój duszy.

Jedno krzywe spojrzenie - a boli jak wielokrotność razów.

Nawet niewinny uśmiech może zamienić się w śmiech szyderczy.

Tak więc kiedy mówisz - bądź cicho, uspokój się, nie zbawisz świata...

Pytam - JAK ?...skoro wokół tyle wołania...

Gdzieś ludzie umierają za wolność

Gdzieś na śmietnisku...niemowlę...

 

Drąży nas TA kropla

i nim się opamiętamy - skruszejemy...

ale w pył skalny.


wyśmienity 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 5 lipca 2014, 06:16
...mentorskie nic tu
hadwao
hadwao 9 lipca 2014, 17:14
jak dla mnie bardzo dobry - wszystko w nim gra
przysłano: 5 lipca 2014 (historia)

Inne teksty autora

Pomyśl
An.64
* * *
An.64
Nasz świat
An.64
TĘCZA
An.64
Nie mów
An.64
Karmicielka
An.64
* * *
An.64
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca