Literatura

kontur poezji (wiersz)

Ari

unosząc głowę
tworzysz wers
esencja wciąż nieznana

 

uśmiech przy twarzy
płomień w nas
subtelność kołatania

 

dotykiem mierzwisz
własny czas
rozlane blaskiem
włosy

 

bezsporność oczu
lekkość barw
spleciona w słów warkoczu

 

-------------------------

 

czy jedność uczuć
w każdym z nas
jest ufna swej naturze
czy pozostaje jako głaz

literą w jej konturze

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=lo1dHWiH1Mk
 

 


niczego sobie+ 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 16 lipca 2014, 05:50
...modlitewne - niewykluczonym jest przystosowanie tekstu, jako przogniskowej - pod kiełbasę i gitarrę - piosenki, po obowiązkowej "Obławie", bo przeczytane i zapomniane
przysłano: 15 lipca 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca