Literatura

Psalmu do końca nie doświadczyłem (wiersz)

Piramida88

 

Błagam niech w przełyku miasta* jest światło

(od barda ulicznego zwanego ARS)

 

myśl zaistniała bez Słowa* marnie jak słaby
przebłysk złota lub romantyzmu (Boże odpukaj 
albo zapukaj do mnie)
 gdy zagram bez liryzmu
potrzebuję znaku że mam szansę na zbawienie

w życiu czynów brzydkich szybkie przestrojenie
choć gitarze czasem puści struna gdy zysk całkiem
dobry nieważne bo ja zaśpiewam Ci Jezu oooooo
pomóż mi pomóż mi odzyskać twarz i... uwierzę

nawet jeśli ustawisz mi pokorę 
jako puentę każdego dnia a instrument 
krzyżem od wschodu po zachód to będę
mówił Panie... tak

 

 

 

* w ujęciu biblijnym

* ARSowe określenie ulic, tuneli.


niczego sobie 4 głosy
przysłano: 18 lipca 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca