Literatura

Wobec czego (wiersz)

abojawiem

Wobec tego
i takiego kogoś,
to ja już wolę być
pięć razy głupszy,
niźli bym miał
i mógł być
choćby i pół
i ćwierć raza
mądrzejszy.

 

A jestem taki
głupi, jaki uparty,
wszak nie zaraz,
żebym był jakiś
jakoś dozgonnie
nieprzejednany
(jakie co się trzyma
tylko świętych,
tylko wybranych).


przysłano: 18 lipca 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca