Literatura

Aino - Venus starej łazienki (wiersz)

Druid777sg


Usiadłbym obok twojego ciepłego ciała -
Aino, o bogini ciasnego wnętrza starej łazienki.
Patrzysz łagodnie przez otwarte drzwi, za którymi
na horyzoncie pojawię się, zmęczony knajpiany podróżnik,
brudny i śmierdzący, w podartych łachach.
Zaraz je rzucę w kąt.
Odsłonisz kotarę kabiny, kurtynę sceny i odprawisz misterium,
ogrzewając dłońmi strumienie wody z zardzewiałej baterii prysznica,
spłuczesz błoto i kurz, przywleczone odpryski miasta.

Będziesz się ocierać piersiami, ramionami, udami wypełnionymi
kobiecością, która otuli mnie i obudzi męskość...
Przygarniesz mnie do swojego wnętrza jak przyjaciółka, kochanka, żona
i uspokoisz...

Twoje długie włosy - Aino -  owiną się wokół mojej szyi,
a ja będę patrzył w lustro nad umywalką,
żeby sprawdzać, że to dzieje się naprawdę.

 

 

 

Komentarz do fotografii Maarit Hohteri.

 


niczego sobie– 3 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
hadwao
hadwao 21 lipca 2014, 21:28
bardzo dobry komentarz - brakowało mi tutaj takiego pisania
Mi Lo
Mi Lo 22 lipca 2014, 10:15
absolutnie bez zmian
edit:
absolutnie bez zmian. nic ponad tanie chwyty
przysłano: 21 lipca 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca