Literatura

krótka i prosta piosenka miłosna (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

nie potrafię życia przestać

więc już tylko biję pianę

los wypycha na piedestał

piekło ludźmi napisane

 

za miłości grosz niezdarny

i za każdy bełkot szczęścia

daj polewki panie czarnej

i na co dzień i od święta

 

żeby bywać tam gdzie tęcza

jest nadzieją nie potrzebą

pozwól panie zapamiętać

utytłane ludźmi niebo


dobry 3 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 27 lipca 2014, 16:34
może(?)

"piekło ludźmi >zapisane<

>za< miłości grosz niezdarny"

w pierwszej chwili pomyślałem o "zapisane", jednak pierwszy wers drugiej strofy zaczyna się od "za..." - i zagwozdka bo dalej jest "za..." - warto byłoby pokombinować, bo "napisane" brzmi jakby
szmata od garów spadła na podłogę..........................acz tam wiesz, ja to tylko gumka przy ołówku :-)
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 27 lipca 2014, 17:03
w pierwszej wersji było zapisane... ale nie oddawałe tego czego chciałem... bo to jest piekło napisane ludźmi:) a może się mylę?
Mithril
Mithril 27 lipca 2014, 17:16
ja też nie predestynuję do miana wyroczni
kombinuję żeby ładnie "i radośnie było" :-)
Mithril
Mithril 27 lipca 2014, 17:17
a właściwie - jak się nie zepsuło, to nie ma co naprawiać
przysłano: 27 lipca 2014 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca