Literatura

*** (wiersz)

Tereska

moja kuzynka zwariowała

tańczy w ogrodzie

wśród rozwścieczonych pawi

 

cała w bieli

 

to dziś bowiem

pakt swój zawiera z diabłem

 

moja kuzynka pełna jest

nie-rozumu 

 

tymczasem

 

krzyczy z balkonu

niewybredne przekleństwa

 

i stawia swoją sprawę 

na ostrzu noża

 

chyba

 

już tylko

wartą diabła

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 31 lipca 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca