Literatura

Obchód / Membrana / Wielopasmówka (wiersz)

Daniel Madej

Wiersze Daniela Madeja, wyróżnione w I Wywrotowym Turnieju Poetyckim

 

Obchód

 

Deszczowa noc - ślad miękkiego

ołówka. Odwracam twarz

w twoją stronę, jak do zdjęcia

 

szwów i z głębokiego offu

próbuję się włączyć

do ruchu warg oraz kończyn

 

pod kołdrami przed restartem

dnia - wtedy jednak sen

chwyta mnie jak skurcz.

 

 

Membrana

 

Między milczeniem

twoim a miasta

jestem jak iskra

złamany

kod albo linia

zmiany daty.

 

 

Wielopasmówka

 

Zaciągnięte rajstopy i papieros aż do filtra

żeby poczuć miętę - przepiękna gonitwa

myśli: ruch skoczka na bungee albo szachowego

gdy spluwają w twarz, a strzelają w kolano.

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ata
Ata 11 sierpnia 2014, 17:26
Zasluzone wyroznienie. Milo bylo poczytac.
hadwao
hadwao 23 sierpnia 2014, 22:04
Najpiękniejszy - ostatni. Zasłużone
przysłano: 1 sierpnia 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca