Literatura

Relacja Warszawa - Donieck (wiersz)

Potisz

sąsiadka naoglądała się wojen
tutaj bohaterowie są nadal tacy sami
przeżyją do następnej bitwy
gdzie łatwo będzie znaleźć kandydatów
by cierpieli za ojczyznę

 

młodzi pod wpływem kreskówek
stracą ostatnie krople krwi

śmierć nie jest straszna
dopóki można ją powtórzyć

 

u was wciąż inaczej przedstawiane są tragedie
coraz trudniejsze do ogarnięcia

zagadki pozbawiane rozwiązania


wyśmienity 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Potisz
Potisz 4 sierpnia 2014, 14:56
Jestem gotów zrezygnować z ostatniej strofy, ale poczekam na opinie innych.
Cyjanek Z.W.C. vel En.El 5 sierpnia 2014, 00:55
Jak dla mnie troszkę za mało poezji, za bardzo kawa na ławę, a za mało metaforyki.

Pozdrawiam
Potisz
Potisz 5 sierpnia 2014, 10:45
Mhm...
Dzięki za komentarz.
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 25 sierpnia 2014, 15:41
Potwierdzam przeczucia Cyjanka, ale to gustu kwestia. Zawsze.
Potisz
Potisz 25 sierpnia 2014, 16:25
W końcu może Ci się nie podobać, jako Czytelnikowi. Warto jednak zwrócić uwagę, że styl jest zachowany. Treść wiersza o Smoleńsku też była dosłowna.
przysłano: 3 sierpnia 2014 (historia)

Inne teksty autora

Przekonanie
Potisz
Opuszczeni
Potisz
Próba
Potisz
Klęczącemu
Potisz
Łaska
Potisz
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca