Literatura

Insomnia (wiersz)

Marcin Dylka

 

 

Wśród zgiełku miast
i mądrych głów
Gdzie żywe duchy
migrują ulicami

Gdzie maszyn cmentarzy
cudów galerii
zmierzch
spijający swój bogowie

Nawet tam
gdzie bezkres wód
i słonecznych promieni
rozgania twoje zwątpienia

Nie znajdziesz nikogo
kto posiada lek
na bezsenność

Nie trać jednak nadziei
Odkryjesz go sam
u kresu
na wieki


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 5 sierpnia 2014 (historia)

Inne teksty autora

Tęsknota
Marcin Dylka

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca