Literatura

Byłem kiedyś nad rzeką (wiersz)

Marcin Dylka

 

 

 

Byłem kiedyś nad rzeką
szukając dzikiej namiętności
rezonansu
Taśmą sklejałem słońce
obiegu krwi

A tam...
na drugim brzegu
zniknęła codzienność
ty i marzenia

Rzeko... 

brudna jesteś
Od mych smutków
i rozczarowania


słaby 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Margo 5 sierpnia 2014, 22:39
głowa do góry, jeszcze wiele czystych rzek, dane będzie Ci spotkać...
czytaj i pisz, co w duszy Ci gra...
pozd,
Mithril
Mithril 6 sierpnia 2014, 05:20
...pamiętnikowy liryzm
calvados
calvados 6 sierpnia 2014, 08:10
na palecie innych bohomazów widnieje zarys, nie do końca odrzucam owy liryzm
przysłano: 5 sierpnia 2014 (historia)

Inne teksty autora

Insomnia
Marcin Dylka
Tęsknota
Marcin Dylka

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca