Literatura

Zeszyt. Jasne strony. Bestiariusz wieloletni. (wiersz)

Ita Fugler

Odszedł rój i znalazłam wronę.

Przyjaźniłam się wtedy z mięsem

i z kartonem. Na krótko -

letnie ptaki odchodzą jak ludzie. Trudno.

 

 

Oddychanie

deszcz - usta

deszcz - usta

ustał.

 

 

Wykradłam się z domu. Ciebie też wykradnę.

Bo za tym przepadam. Ciebie też przepadnę.

 

Bylebyś tylko nie znalazł się tutaj.

   


niczego sobie+ 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 7 sierpnia 2014, 15:39
co poniektóre wyrazy pisze się łącznie

zaś co do tekstu:

"Wykradłam się z domu. Ciebie też wykradnę.
Bo za tym przepadam. Ciebie też przepadnę."

tyle tylko, jako do rozwinięcia w niezły tekst - reszta, ad kosz
Ita Fugler
Ita Fugler 7 sierpnia 2014, 16:33
Dziękuję za celną uwagę, moje przeoczenie. Co do reszty, nie zgadzam się, ale szanuję krytykę
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 8 sierpnia 2014, 00:11
Mnie się najbardziej podoba początek, jest dynamiczny. A potem ten dynamizm się rozmywa, a jakby się nie rozmył, mogłoby być ciekawiej.
przysłano: 6 sierpnia 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca