Literatura

zapomnij / jak bardzo jest przenicowany wasz świat (wiersz)

Mi Lo

* 

 

 

podejrzanie gładko się  

wypoczywa

po kościach rozeszło się oczekiwanie na cudze ręce szperające po kieszeniach 

rozpanoszył się nad podziw rumiany strach 

ma wielkie oczy skierowane zawsze daleko na wschód 

kate łapska bijące bez pardonu na odlew 

za pazuchą dwugłowe paszporty lub spisane krwią wersety z okolic kandaharu 

spływające 

jak deszcz po szybach 

 

a za rubieżą pękate mieszki i wory 

czujnie warują gotowe  

sięgnąć po cudze 

 

kółko zawleczki drażni palec  

świerzbi i omsknąć się może 

 

aż kusi by się zaciągnąć 

co prawda dawno rzuciłem palenie 

lecz nadal pamiętam że mogę rzucać granaty  

 

 

 

* 


wyśmienity 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Bożena Fąfara
Bożena Fąfara 1 września 2014, 21:37
Przemyślana wersyfikacja, trafnie dobrane słownictwo i aktualny temat. Czepiać się nie będę, mi się podoba:)
hadwao
hadwao 28 września 2014, 17:31
Dobry wiersz, spodobał się - opinia jest zgodna z tym co zawarłem w ostatnim komentarzu
przysłano: 28 sierpnia 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca