Literatura

dama kier (wiersz)

cliffhanger

 

zaklęta w kamień

poprawiam czerwień marmurowych ust

stoję nad przepaścią swoich dni

oglądam puste dłonie i dziś wiem

kto sieje burzę zbiera wiatr

 

            jak Ikar spadłam dotknąwszy gwiazdki z nieba

spaliło mnie pragnienie miłości

pokonana tonę w oceanie wspomnień

rozgrzeszam i przytulam

dziewczynkę w papierowej zbroi

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 28 sierpnia 2014, 18:29
"czerwień marmurowych ust

przepaścią swoich dni

sprowadzam deszcz nadziei

przestworzach dawnych marzeń

lewituję w niebycie

pokonana tonę w oceanie wspomnień

w papierowej zbroi"

cukier................................w cukrze
cliffhanger
cliffhanger 28 sierpnia 2014, 18:38
Jestem egzaltowana, więc cukier jest częścią mnie. Dziękuję za komentarz :-)
przysłano: 28 sierpnia 2014 (historia)

Inne teksty autora

***
cliffhanger
Nocą
cliffhanger
Kocham i nienawidzę
cliffhanger

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca