Literatura

Śmierć (wiersz)

Doris

Kiedyś padnę na kolana
I będę prosić śmierć
O chwilę życia jeszcze
O ostatni dech

Czy warto żyć w tym życiu
Podpartym grzechem złych?
Czy warto rodzić się
Z napisem w sercu "śmierć"?

Dziś prosić umiem
Dziękować trudniej jest
Za późno będzie potem
Na błagalny jęk

Teraz wciąż jeszcze zyję
Odwracam od was się
Dziś odrzucam prośby
Jak zrobi ze mną śmierć


wyśmienity 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 8 marca 2000

Inne teksty autora

***
doris
***
doris
Zagłada
Doris
[***]
Doris
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca