Literatura

ON (wiersz)

Sylwia Aszendorf

ON
CHODZĄCA DOBROĆ
W LUDZKIEJ SKÓRZE
MIESZANKA MĄDROŚCI
I MĘSKIEJ CZUŁOŚCI

ON 
COŚ Z DZIECKA I Z MACZO
POTRAFI PATRZEĆ NA ŚWIAT INACZEJ
KOLORAMI TĘCZY
UBARWIĆ

ON
FANTAZJĘ MA NIEWYCZERPANĄ
NOWYMI POMYSŁAMI RZUCA OD RANA
NIE MOŻNA SIĘ PRZY NIM 
NUDZIĆ

ON 
DNIA I NOCY MEJ OSTOJA
MĘŻEM MOIM I KOCHANKIEM
JA JEGO WIERNA ŻONA


fatalny+ 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ir
Ir 8 września 2014, 20:13
To już było, powtarzasz się.
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
Sylwio, w poezji chodzi o metaforę, symbol, drugie dno- gdzie masz tutaj te elementy?
Sylwia Aszendorf
Sylwia Aszendorf 9 września 2014, 08:05
NIE POWTARZAM SIĘ ZMIENIŁAM OSTATNI WERS...MIŁO MI ZE ŚLEDZISZ MOJĄ TWÓRCZÓŚĆ
Ir
Ir 9 września 2014, 11:09
"Sylwia Aszendorf dzisiaj, 08:05

NIE POWTARZAM SIĘ ZMIENIŁAM OSTATNI WERS...MIŁO MI ZE ŚLEDZISZ MOJĄ TWÓRCZÓŚĆ "

Tak, czytam i naiwnie liczę, że kiedyś napiszesz wiersz, bo to co publikujesz nawet nie jest wierszopodobne.
Sylwia Aszendorf
Sylwia Aszendorf 9 września 2014, 23:07
ADRENALINA NATURALNIE DAJE ZNAĆ O SOBIE...NIE ODPOWIEM...HOMO SAPIENS MAM W SOBIE...
przysłano: 8 września 2014 (historia)

Inne teksty autora

EKSPLOZJA
Sylwia Aszendorf
CIEMNY KSIĄŻĘ
Sylwia Aszendorf
CISZA
Sylwia Aszendorf
POCAŁUNEK GWIAZDY
Sylwia Aszendorf
ODEBRALI MI
Sylwia Aszendorf
EKSTREMALNIE
Sylwia Aszendorf
IDŹ OBOK
Sylwia Aszendorf
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca