Literatura

+++ (wiersz)

Druid777sg

Znów byłem małym chłopcem
I grałem na fujarce wystruganej z kasztanowej gałązki
A przecież grać powinienem uwertury życia
Sam je sobie napisałem trochę nieopatrznie
Tysiące dźwięków kaskady fraz na milion instrumentów
A ja tu z fujarką kasztanową gałązką wiosenną
Srogi to los gdy dotknie cię nagle tak strasznie
Zabierze ciepło rąk z twojej głowy
Zostawi ciało które okładasz lodem by jeszcze trochę było
I chcesz wracać po tym wszystkim jak najprędzej do wiosennego słońca
Do dźwięków fujarki
Gdy grałeś z młodymi listkami i wietrzykiem beztrosko
I czekałeś na ciepłe dłonie
Przynoszące spokojny sen

 


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mi Lo
Mi Lo 9 września 2014, 11:33
nieopacznie? czyli nie na opak?
dla niektórych język polski jest najbardziej obcym językiem pod tym słońcem
Druid777sg
Druid777sg 9 września 2014, 11:43
sjp.pl/nieopacznie

nie dość, że jest pan niemiły, to jeszcze nieuk!
Mi Lo
Mi Lo 9 września 2014, 11:54
w grach! jedynie w grach! koluniu śniegowy

o ile treść nie będzie zbyt trudna to przeczytaj
ze zrozumieniem, o ile dasz radę i stanie się światło:

www.jezykowedylematy.pl/2013/07/opacznie-nieopatrz…
Druid777sg
Druid777sg 9 września 2014, 12:06
no rzeczywiście, przekonał mnie pan, to ja tu jestem nieuk :)
przysłano: 9 września 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca