Literatura

Wiersz japoński (wiersz)

Druid777sg

Wiśniowy sad otulony zimnym puchem
Zielony smok unosi skrzydła
Zakwitły drzewa w ciepłym oddechu


Ogromne góry rysują niebo
Słońce toczy się po krawędzi
W przepaść spada koźlątko


Odchodzą wierzby polami w dal
Podobne dłonie i duszy nuta
O wschodzie słońca słychać Mazurka



Wiśniowy sad otulony
smocze skrzydła
w oddechu kwitnie

Góry rysują niebo
słońce na krawędzi
w przepaści koźlątko

Odchodzą wierzby
te dłonie ta dusza
o wschodzie mazurek



Wiśniowy otulony
smocze
kwitnie


Rysują niebo
na krawędzi
koźlątko


Odchodzą wierzby
te dłonie
mazurek




Wiśniowy



Niebo



Mazurek

 


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 11 września 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca