Literatura

kurant-owy (AG) (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

 

niebo płacze a przecież
nie jest winne nic ziemi
za mdłą ciszę w klarnecie
za zły dotyk nadziei

ciągle rwiemy owoce 
sprośnym sykiem zaklęci
żeby żyć szybciej mocniej
bez wyrzutów pamięci

prowadzani przez morza
utytłane cierpieniem
chcemy mieć nienajgorzej
i móc rzucać kamienie

wciąż jest kilka czarownic 
do zepsucia od głowy
kilku wiary niegodnych
jak ten wiersz kurantowy

niebo płacze bo lubi
zapach ziemi sprzedanej
więc musiałem się zgubić
aby móc się odnaleźć

 


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 22 września 2014, 06:59
"aby mieć własny amen".........................ja napisałbym "własne", no ale to ja

płynność jest
mansarda jest
temat jest
i treść nie najgorsza
ale.............................................jakby czegoś brak
a może to ja grymaszę, bo przyzwyczaiłeś, że u ciebie, to raczej mało co "zgrzyta"

się bez urazy znaczy :-)
Mi Lo
Mi Lo 22 września 2014, 09:59
dobrze jest i płynnie. a to już coś.
przysłano: 21 września 2014 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca