Literatura

Es / trzy dni (wiersz)

Cyjanek Z.W.C. vel En.El

patrzył w nią jak w obraz
i pozwalał wisieć krzywo na ścianie
a ona kusiła
treścią która przerażała bliskich

 

tak minął dzień pierwszy
bez widoków na jutro

 

dnia drugiego nauczył się upuszczać filiżanki
a ostrym brzegiem na niebieskim niebie
wycinał swoją przyszłość z taką wytrwałością

 

że ledwo co doczekał dnia trzeciego
w którym obiecał jej wierność

 

i wyjechali w kierunku krainy
samospełniających się życzeń

 

 

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
hadwao
hadwao 21 września 2014, 18:47
Dobry
calvados
calvados 22 września 2014, 06:39
dwa ostatnie wersy do wycięcia, a raczej zamiany na coś subtelnego, współgrającego z całością, tak ucinasz to ''żyli długo i szczęśliwie'' i tu tracimy, koniec ciekawej historii, to odniesienie od tworzenia ''świata'', nie przeszkadza, aż prosi się o kontynuację, co dalej, każdego następnego dnia, wiersz zatrzymał i mam niedosyt, zgrabny pomysł do oszlifowania
Mi Lo
Mi Lo 22 września 2014, 09:55
ma swój urok. i dobrze.
Cyjanek Z.W.C. vel En.El 23 września 2014, 18:39
dzięki za komentarze,

calvados fajnie że masz tak rozbudowane poczucie subtelności, mi jednak wszystko pasuje, chociaż zasiałeś ziarno niepokoju. Będę starał się coś wyczuć.
przysłano: 21 września 2014 (historia)

Inne teksty autora

Sam do siebie
Cyjanek Z.W.C. vel En.El
Normalność
Cyjanek Z.W.C. vel En.El
Muchy
Cyjanek Z.W.C. vel En.El
Dzień dobry
Cyjanek Z.W.C. vel En.El
Poezja
Cyjanek Z.W.C. vel En.El
Schizofrenia
Cyjanek Z.W.C. vel En.El
Nauczyciel Tańca v 2.0
Cyjanek Z.W.C. vel En.El
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca