Literatura

Za lustrem (wiersz)

Druid777sg

Zauważyłem wczoraj że się postarzałem
Stałem przed lustrem goliłem zarost
Widziałem kogoś starszego
Niż ja
Zacząłem szukać jakiegoś kremu
Umyłem zęby dwa razy
Wziąłem tonik żel do włosów
Ale ciągle w lustrze widziałem faceta około trzydziestki
Ze znerwicowanym wyrazem twarzy
Robiącego grymasy
Z poszarzałą od fajek twarzą
Zbyt szczupłą
Zbyt ostrą
Czy to ja
Stanąłem przed drugim lustrem
Z pewnej odległości to byłem prawie ja
Ale im bliżej podchodziłem tym stawałem się
Kimś innym
Bardzo się przestraszyłem
Zacząłem przyglądać się moim znajomym
Zacząłem widzieć że czas też ich nie oszczędza
Że też są mniej lub bardziej
Starsi niż byli wczoraj
Przed dniem w którym zauważyłem
Że się starzeję
A przecież w środku a przecież ja
Jestem chyba taki sam
Jak wtedy gdy niczego mi nie było trzeba
By w lustrze zawsze widzieć
Siebie

 

 

1999, ;)

 


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 23 września 2014, 14:34
"Zauważyłem
postarzałem
Stałem
goliłem
Widziałem
Zacząłem
Umyłem
Wziąłem
widziałem
Stanąłem
byłem
podchodziłem
stawałem
przestraszyłem
Zacząłem
Zacząłem
zauważyłem"


w urobku tradycyjnych kocopołów
Mi Lo
Mi Lo 23 września 2014, 17:38
Że też Ci się Mithril jeszcze chce. Przecież on zamiast wziąć się za lekturę, naukę, czy coś równie pożytecznego będzie łaził i odwecikami się zajmował.
Bo to jest: "ja i siebie"
Cyjanek Z.W.C. vel En.El 23 września 2014, 18:32
Fatalne pod względem warsztatu, treść też fatalna, ale czyta się przyjemnie,

dzięki,
pzdr
Druid777sg
Druid777sg 23 września 2014, 20:22
Panie Mithril i Mi Lo - przeczytałem sobie wszystko, co Wasze w necie, wy to oboje macie tupet...Radzę, po prostu nie czytajcie, nie komentujcie, nie oceniajcie - żadnej straty nie będzie, ani dla mnie, ani dla was, ani dla nikogo ;)
Życzę obu panom dużo zdrowia!

Panie Cyjanek Z.W.C. vel En.El - też lubię ten tekst.
hadwao
hadwao 23 września 2014, 21:01
Kiepski tekst, nawet nie wiem czy zasługuję na kategorię "wiersz". Nie tym razem
Mithril
Mithril 23 września 2014, 21:26
"Druid777sg godzinę temu
Panie Mithril i Mi Lo - przeczytałem sobie wszystko, co Wasze w necie, wy to oboje macie tupet...Radzę, po prostu nie czytajcie, nie komentujcie, nie oceniajcie - żadnej straty nie będzie, ani dla mnie, ani dla was, ani dla nikogo ;)
Życzę obu panom dużo zdrowia!"


i pewnie szybko ci to poszło, to w "necie" - nie zdziwiłbym się gdybyś internet miał
na dyskietce
przysłano: 23 września 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca