Literatura

Ocean jutrzejszego dnia (wiersz)

Teoretycznie Każdy

Odejdź i daj żyć według moich zasad
Podejdź i chwyć tu serca mego fasad
No zejdź i krzycz niech usłyszy masa
Obejdź i milcz o przeszłych czasach
 
Trasa naszych istnień przegranych
Dokrasza mroki wspomnień pokonanych
W adidasach kroki myśli rozgrzanych
Judasza straszy głos już zapomniany
 
Zmiany w przyszłośći są nieuniknione
Rany z przeszłości w sercu utkwione
Bramy młodości w nas zbezczeszczone
Damy skromności ofiarami amazonek
 
Tonę w oceanie jutrzejszego dnia
Płonę od spojrzeń, w których strach
Chłonę to łkanie, jak światło ćma
Koniec dojrzę w Twych umarłych snach

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mi Lo
Mi Lo 26 września 2014, 10:57
teoretycznie każdy może pisać, niektórzy piszą wiersze, czasem te wiersze bywają naprawdę godne lektury.
teoretycznie każdy... ale niektórzy powinni pozostać na etapie czytelnika
przysłano: 25 września 2014 (historia)

Inne teksty autora

Cisza
Teoretycznie Każdy

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca