Literatura

Dla mamy (wiersz)

ollex

Dla Mamy”

 

Moja mamo najkochańsza,

wiem że jestem tak daleko,

poza wielką górą,rzeką.

Teraz chciałbym ci powiedzieć,

jak ja bardzo kocham ciebie.

W Dniu Urodzin twych ma mamo,

chciałbym złożyć ci życzenia

Zdrowia,Szczęścia Pomyśności

oraz marzeń twych spełnienia.

Wiem,niedobrym synem byłem

i psociłem i paliłem i kopałem

i szarpałem i czasami oberwałem.

Szczyt wszystkiego była wódka,

no wiesz jaka, ta„Wiśniówka”,

ta od Ojca, ta z kredensu

którą razem z Fredkiem piłem,

i po której też żygałem

i trzy dni też chorowałem.

Teraz wiem moja Mamo

ile z tobą szczęścia miałem,

teraz wiem że cię zawsze,

zawsze,zawsze kochałem.

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ir
Ir 2 pazdziernika 2014, 22:31
O mateńko...to tylko na laurkę do rodzicielki a nie na portal literacki.
"i po której też żygałem" - popraw orta - rzygałem
przysłano: 2 pazdziernika 2014 (historia)

Inne teksty autora

„Extaza”
ollex
Co wieczór
ollex
Czemu ja
ollex
Bol serca
ollex
chelmno
ollex

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca