Literatura

chelmno (wiersz)

ollex


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ollex 2 pazdziernika 2014, 22:14
„Chełmno”

Na pagórkach w małym mieście,
przy tych nadwiślańskich łąkach,
w moim sercu ciągle drzemie
o tym mieście myśl gorąca.

Urodziłem się w tym mieście
i też długo w nim mieszkałem,
ale kiedyś też po latach
z tego miasta wyjechałem.

Wyjechałem szukać dobra,
pracy,szczęścia i miłości
i być może pomyśności,
tego czegoś co nie miałem
a co bardzo często chciałem.

Mówiąc szczerze nie znalazłem,
tego co ja chciałem,
ale czy to jest tak bardzo
ważne jak ja nie wiem
co szukałem.
przysłano: 2 pazdziernika 2014 (historia)

Inne teksty autora

„Extaza”
ollex
Co wieczór
ollex
Czemu ja
ollex
Bol serca
ollex
Dla mamy
ollex

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca