Literatura

biegun wszystkich przejęzyczeń (wiersz)

Cyjanek Z.W.C. vel En.El

wskutek wąskiej filozofii tworzenia wierszy
przechodzę przez jej gardło powoli i z bólem równym
odrastaniu wersów poprzednio uciętych
poprzez wewnętrzną cenzurę

 

nie ma innej drogi niż próbować przeciskać się
ku światłu wyobrażając sobie
że może nas spotkać kiedy wyjdziemy przez usta na powierzchnię
ulga

 

tam po drugiej stronie musi być bardzo zimno
bo kiedy o tym myślę
przechodzą mnie dreszcze

 

 


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Badger
Badger 20 pazdziernika 2014, 01:43
Cyjanku Z.W.C. vel En.El, jedyne o co mogę Cię prosić w dalszej twojej twórczości, to o nie zarzucanie prozy w wierszach. Jesteś nierasowy i to właśnie jest według mnie najpiękniejsze.
Cyjanek Z.W.C. vel En.El 20 pazdziernika 2014, 16:22
Cześć dzięki za zajrzenie, ja nie mam pojęcia jak będzie wyglądała moja twórczość np. za rok.

Ale biorę pod uwagę opinie innych i oceny wierszy, Twoją też wezmę ;)

pzdr
Mi Lo
Mi Lo 20 pazdziernika 2014, 20:44
oto szkic / wariacja ze strony wariata
zrób coś z tym



filozofii tworzenia wierszy towarzyszy nadzieja na głębokie gardło
zmieniam skórę powoli i z bólem równym
odrastaniu wersów pośpiesznie przyciętych tuż przy ziemi
posmak wewnętrznej cenzury na ustach

nie ma innej drogi
mogę przeciskać się ku światłu wyobrażając sobie
że może nas dopaść ulga gdy wyjdziemy na powierzchnię
zagryzając wargi

po drugiej stronie musi być bardzo zimno
kiedy o tym myślę wciąż przechodzą mnie dreszcze
przysłano: 19 pazdziernika 2014 (historia)

Inne teksty autora

Sam do siebie
Cyjanek Z.W.C. vel En.El
Normalność
Cyjanek Z.W.C. vel En.El
Muchy
Cyjanek Z.W.C. vel En.El
Dzień dobry
Cyjanek Z.W.C. vel En.El
Poezja
Cyjanek Z.W.C. vel En.El
Schizofrenia
Cyjanek Z.W.C. vel En.El
Nauczyciel Tańca v 2.0
Cyjanek Z.W.C. vel En.El
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca