Literatura

Nie tak (wiersz)

Piramida88

wypuśćmy słowo tak

i zobaczymy reakcje na nie

(coś jak piski kobiety u szczytu)

wypowiadane przez Stworzenie

 

całość polega na (meta)fizyce ptaka

wystarczy spojrzeć jak wbija się w

chmury i odlatuje a wtedy tak tak

nie nie* nie dochodzi do głosu

 

za to oni dochodzą z głosem

rzadko jednocześnie

raczej osobno

 

czy upadli?

 

* Niech wasza mowa będzie: Tak, tak; nie, nie. A co nadto jest, od Złego pochodzi. (Mt 5:33-37)

 


dobry 1 głos
przysłano: 20 pazdziernika 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca