Literatura

Miss Ostlandu (wiersz)

arte

Dla Żydów we wsiach osiedleńczych miejsca nie będzie
zagwarantował to ukochany Hitler
że humanitaryzm przy dezynfekcji jest rzeczą zbędną
niech jadą „parchy” do Auschwitz
uprawiać sztukę survivalu budować nowoczesne miasto
wyposażone we wszelkie możliwe wygody
domy jednorodzinne z garażami i ogródkami
hotele kina restauracje kościół farny szkoły przedszkola
baseny stadiony przyjazne dzieciom mieszkania
z placami zabaw
bo trzeba przeobrazić zacofanie w postęp
który jak neon lśni nad największą fabryką śmierci
niczym biżuteria z nordyckimi runami
uwielbiana przez czarny zakon SS i Heinricha Himmlera


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 pazdziernika 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca