Literatura

czy wydarzy się tu cud /NGHP/ (wiersz)

Mi Lo

*

 

maase merkawa

 

my jedynie gramy w okręty na obcych wodach
nieoczekiwanie obierasz mnie ze znaczeń
w pospiechu wskazującym na zużycie całego zapasu optymizmu
sprowadzam na siebie hislajwes ze wszystkimi konsekwencjami
chcę widzieć
jeszcze chwila a zatrzymam się o pół życia za daleko 
z rękami spętanymi szabasem i wiarą w cuda nie doprowadzę cię
na zdradziecką polankę ani nawet bliżej boga gdzie by nie był
przecież jestem coraz bardziej zatapialny

 


maase bereszit

 

krzewy akacji lubią nie lubią ptasiego gwaru
a u mnie na podwórzu nawet po sezonie nie ma  wolnego miejsca do parkowania
jesteś niebezpiecznym blondynem wieczorową porą
wsłuchana we  własną wersję horoskopu zapominam o bożym świecie nad głową
coś się dzieje
podobno wychowałeś się na targowisku próżności w sklepie z tekstyliami
moim zdaniem to był przyfrontowy magiel
kto nam dał prawo oceniać wystrój wnętrz histerycznym krzykiem
doceniasz mój dar pośpiesznie odchodząc

 

*


wyśmienity 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Cyjanek Z.W.C. vel En.El 23 pazdziernika 2014, 17:41
Trochę musiałem pogooglować. Z tym "topieniem coś jest" bo mi się akurat to zdanie też pododoba "przecież jestem coraz bardziej zatapialny".

Z chęcią podumam nad nim w wolnej chwili.
Konrad Koper 2 listopada 2014, 17:43
Masz własny styl.
przysłano: 23 pazdziernika 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca