Literatura

... (wiersz)

Bartosz Mikołaj Pietrzak

Panie mój

który nawracasz i zawstydzasz

(mnie czyli kogo?)

Wstyd zamieszkał we mnie 

odkąd odkryłem że jesteś naprawdę

Od zawsze słyszałem o Tobie

lecz nie miałem Ciebie na uwadze

Teraz

wolę cierpieć z Tobą niż jechać na wakacje

Wolę cierpieć z Tobą niż pić wino - jedno za drugim

Wolę cierpieć niż myśleć

że i tak mi wybaczysz

 

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 30 pazdziernika 2014 (historia)

Inne teksty autora

Pani magister
Bartosz Mikołaj Pietrzak
bez tyt.
Bartosz Mikołaj Pietrzak
* * *
Bartosz Mikołaj Pietrzak
Czekając na...
Bartosz Mikołaj Pietrzak
Pokój
Bartosz Mikołaj Pietrzak
Proszę
Bartosz Mikołaj Pietrzak
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca