Literatura

Prolog (wiersz)

Tomasz Ronman

Przeprowadziliśmy bardzo dużo złych
eksperymentów, zakopaliśmy za dużo 
zbyt dobrych ludzi. Za bardzo krzyczymy. 

 

Idziemy w stronę

 

przeciwną do wskazówek zegara. 

Natura jest wskazówką zegara?
Dzicz, instynkt, ego, libido?

 

To wszystko trafił szlag: poeci się sypią, 
naukowcy się sypią.
Zostaje nam kamień i patyk.
Odgrzeb więc patykiem, to wszystko 

 

co zaspało w pieleszach. 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 2 listopada 2014 (historia)

Inne teksty autora

Aretologia
Tomasz Ronman
Antriebs 2.0
Tomasz Ronman
Antriebs
Tomasz Ronman
Prolog
Tomasz Ronman
Braterstwo owiec
Tomasz Ronman
Them and Us
Tomasz Ronman
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca