Literatura

Przebudzenie (wiersz)

Kacper Machowski

 

Nadszedł koniec świata
Apokalipsa dzisiejszego dnia 
Nie zmieniłem nic 
w swoim życiu 

W głębi wody swojej duszy 
Dokonuje rachunku sumienia 
Tak głęboko, jak tylko zdołam 
Wsadzić rękę

 

Dlaczego myśłimy o końcu 
Na samym początku 
Tak to prawda 
Czas skończył się dzisiaj 
Teraz czekamy na 
Przebudzenie 

 

Przedwiośnie jutra 
Rozczaruje nas brakiem małp 
Między chatami Hobbitów 
Beczki wina i miodu 
Koza pójdzie spać 
Z tatuażem na tyłku

 

To koniec świata
Dzisiaj 
Zaćmienie 
Uśpienie
Apokalipsa 
Jutro nastąpi 
Przebudzenie 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 4 listopada 2014 (historia)

Inne teksty autora

Poszło w Świat
Kacper Machowski

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca