Literatura

Ogród roślin północnych (wiersz)

Paweł Lewandowski

w portfelu posiadam jedynie kolory

barwy infantylnych bajek

choć namaluję Ci nasyceniem mierzonym tysiącami   

to intensywność miłości i tak się ulotni

 

ogród przebrał się wiosennie

wokół niskie ogrodzenie

strażników jak i emerytur dla nich brak

 

idąc centralnym odniesieniem

natrafisz na kształt labiryntu

ścieżka do celu wypełniona jest ławkami

 

odpoczywając

zerkamy w lewą stronę

tam stoją głupcy zawistni

mnóstwo etatowych strażników


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Badger
Badger 15 listopada 2014, 02:33
Ten pochylony tekst jest w tym jakiś celu? Pierwsza strofa celna, potem wszystko się kruszy i rozpada.
Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski 15 listopada 2014, 09:51
też mi się tak wydaje, po pierwszej, reszta legła w gruzach:(. Ale to tylko hobby 3 kategorii więc się nie przejmuje
przysłano: 14 listopada 2014 (historia)

Inne teksty autora

to świat memów i gifów
Paweł Lewandowski
Zaraza
Paweł Lewandowski
Podaj mi dłoń
Paweł Lewandowski
Spotkanie
Paweł Lewandowski
Ściany
Paweł Lewandowski
Mówisz, że człowiek
Paweł Lewandowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca