Literatura

Płyniesz do mnie tysiącami kilometrów (wiersz)

Paweł Lewandowski

miłość to godzina dwunasta

ciepłe południe

i północ

jesteśmy wskazówkami zegara

 

uczucia nie wolno chować

w szczeliny torebek i portfeli

 

nacechowane jest ludźmi

nasza broń przyszłości

przyjemna podróż

i lot nad kukułczym gniazdem

 

miłość dobrze wygląda na ekranie

i ładnie potrafi się ubrać

w teatr czy muzykę

 

każdy powinien ją zażyć

jak witaminę

brakujące ogniwo funkcjonowania


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski 17 listopada 2014, 17:05
Dla Orianki <3
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko 17 listopada 2014, 23:32
Ładne :) Tylko zastanawia mnie po co kursywa?
Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski 18 listopada 2014, 09:07
Dzięki:) a wyszła tak po obejrzeniu Interstellar'a:p
wodoodporny 29 listopada 2014, 15:03
Spójny, kursywa jest ok. Warsztat jest
przysłano: 17 listopada 2014 (historia)

Inne teksty autora

to świat memów i gifów
Paweł Lewandowski
Zaraza
Paweł Lewandowski
Podaj mi dłoń
Paweł Lewandowski
Spotkanie
Paweł Lewandowski
Ściany
Paweł Lewandowski
Mówisz, że człowiek
Paweł Lewandowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca