Literatura

Na każdym kroku (wiersz)

Potisz

obuwie jest hotelem dla stóp
dlatego tworzę warunki
by mogły swobodnie kraść kroki

 

oglądam języki
wzmacniam fleki
pielęgnuję wyściółki

 

zauważyłem obdarty nosek
szpilki ze złamanym obcasem
podczas pogawędki z właścicielką
która utraciła pewność siebie

 

co noc jej bucik
obejmuje ranne pantofle
gdy zaczęła spóźniać się po odbiór


dobry 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
wodoodporny 25 listopada 2014, 15:33
Całkiem, całkiem - pozdrawiam
Potisz
Potisz 25 listopada 2014, 16:56
Dziękuję :)
Ata
Ata 25 listopada 2014, 22:21
zwłaszcza pierwsza strofa
Potisz
Potisz 25 listopada 2014, 23:53
Rumienię się :)
przysłano: 24 listopada 2014 (historia)

Inne teksty autora

Przekonanie
Potisz
Opuszczeni
Potisz
Próba
Potisz
Klęczącemu
Potisz
Łaska
Potisz
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca