Literatura

Le Théâtre de ta vie (wiersz)

Michał Skrzypek

Głęboko ukryte pragnienie strachu
napromieniowanego jawną siłą
wypełnia każdy rozdział twojej xiążki

w każdej pojedyńczej
strofie nie potrafię
dostrzec żadnego słowa

puste strofy
każdy wers
pełen pustki

Tylko okładka jest inna
zrozumiałe ją się zdejmuje
zdjęta obejrzałem kartkuje

białość
jedna strona w tajny kod
to TY

Niewinność to to kim chcesz być
jak wino zamknięte w butelce
samotne w obawie przed ludźmi

Zmierzyłaś mnie pozostał
twój ból twoje cierpienie
dotyk uświadomił mi
to co nazywasz swoim
ż y c i e m

słaby+ 13 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 18 pazdziernika 2001

Inne teksty autora

Za godzinę mam samolot...
Michał Skrzypek
brak
Michał Skrzypek

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca