Literatura

Jęk nieuniesienia (wiersz)

Comporecordeyros

 

Myśli bez serc brzmienia.
Duchowe single na żer sępom
Porzucone przez telewizor.
Brak codziennego życiem
oniemienia.

 

Kracze koniunktury pulsem
Rynkowy no-kto-wizor.
Inteligentne projekty rozmieniły
Ciebie i mnie na drobne,
Do statystycznych gestów
porozumiewawczych.

 

Bezduszne przygłupy wołają
O kolejny bezsens dla
Zaprojektowanego rzeczy znaczenia.
Nawet brzęk szkła na barze
Jęku nieuniesienia
z marzeń
nie wymaże.

 

Tymczasem psychiatrzy i dziwki
Rozumieją tylko za gaże.

 

 

 

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 1 grudnia 2014 (historia)

Inne teksty autora

Fraszka na kruczki prawne
Comporecordeyros
Chwile
Comporecordeyros
Fraszka
Comporecordeyros
Garść wiadomości
Comporecordeyros
Uroda pogody
Comporecordeyros
Bruno
Comporecordeyros
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca