Literatura

Boże jesteś (wiersz)

Konrad Koper

Boże jesteś malarzem

- Łączysz niebo i ziemię,

  roślinność z wodami…

 

Boże jesteś poetą.

- Jesteś mistrzem kontrastów…

Wszystkich nimi zachwycasz.

 

Boże jesteś muzykiem.

- Twą grą są grzmoty, szelest,

śpiew ptaków i gra świerszczy…

 

Boże jesteś fizykiem.

Stworzyłeś czas, materię

po cząstki , galaktyki…

 

Boże jesteś geniuszem !

 

 

 

 


fatalny+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 15 grudnia 2014, 21:04
...szkoda czasu
Badger
Badger 1 lutego 2015, 01:00
Tak z mojego doświadczenia z Wywrotą, to szkoda czasu na niektóre pseudokrytyki, bądź po prostu "krytykanctwo".

Natomiast co do wiersza to dość toporny, ale... zawsze się znajdzie jakieś ale ;) Bowiem sam zamysł odmłodzenia psalmu w mojej opinii jest genialny, aczkolwiek wymagający wielu podejść.
przysłano: 15 grudnia 2014 (historia)

Inne teksty autora

Mgła
Konrad Koper
O moim życiu
Konrad Koper
Ziemia
Konrad Koper
Woda i chleb
Konrad Koper
Cząstka
Konrad Koper
Medal
Konrad Koper
Taniec
Konrad Koper
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca