Literatura

obdartusie ukochany (wiersz)

Jarosław Baprawski

w twoim kościele nie ma witraży
ani też sklepień malowanych w anioły

 

lud twój ubogi
wstydzi się jeździć bentlejem

 

a nuż poprosisz
by otworzyli serca
nad żłóbkiem

 

byś grzechy jak krokwie
siekierą ciosane

 

zgładził


dobry 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 25 grudnia 2014, 16:25
czyli że wszystkim nam potrza tej skromności uduchowionej...
bo "w biedzie poznaje się przyjaciół"
przysłano: 24 grudnia 2014 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca