Literatura

Skrępowanie (wiersz)

Potisz

bożonarodzeniowe światło
rozlało się po kątach od sąsiadów
trąbią życzenia

 

odliczałam kolejne wieczerze
gdzie do objawienia
świątecznej odmiany
delirium tremens

 

miejsce przy stole
pozostawało puste

 

w wyjątkowym czasie
świętych nie można zastać
na żadnym cudzie

 

ojciec docierał po północnych wybaczeniach
cierpiący jak jezus
rozebrany do krzyża


wyśmienity 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
roftt
roftt 26 grudnia 2014, 09:55
dobry tekst... Pozdro :)
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 26 grudnia 2014, 10:10
znakomite!
Potisz
Potisz 26 grudnia 2014, 12:52
Dzięki, ludziska!:)
przysłano: 25 grudnia 2014 (historia)

Inne teksty autora

Przekonanie
Potisz
Opuszczeni
Potisz
Próba
Potisz
Klęczącemu
Potisz
Łaska
Potisz
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca