Literatura

Weta o dwa koła (wiersz)

Witold Szwedkowski

My. My?

Jadymy.

Gorol z cyganem.

On mi:

Pane, pane! Sie ścigame?

Ja mu:

Muuu...

Ja wołem z miękkim kołem.

Ty byczkiem. Kierowniczkę.

Ja w pocie. Czoła. Grzmocie.

Ty jedź. Żyć. Chwyć w locie.

Tak plączę. Męczę. Kończę.

Więc:

Pizg!

 

(Chorzów 14.07.14)


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Usunięto 2 komentarze
przysłano: 27 grudnia 2014 (historia)

Inne teksty autora

Słowiański przykuc
Witold Szwedkowski
SOR
Witold Szwedkowski
=
Witold Szwedkowski
Żąda dostępu do morza
Witold Szwedkowski
Mentoring
Witold Szwedkowski
Not so blue monday
Witold Szwedkowski
Maszynoznawstwo 2
Witold Szwedkowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca