Literatura

para z głowami pełnymi chmur (wiersz)

kaesi

wiersz biograficzny 

 

to było jak piorun powiedziała 

cuchnący kozim łajnem i rybim klejem 

mój biedny chłopcze nauczę cię żyć od nowa 

 

już niedługo będzie za stara na starych kochanków 

a ty na nowy sens życia 

 

monotonny szelest modlitw nad ruletką 

zrobi z ciebie gwiazdę bogacza teraz 

każda chwila życia to podbój zemsta zdobywanie 

 

nie możesz się wam natworzyć 

czy odcisk buta na twojej głowie nie jest dość surrealny 

 

stałeś się śmiesznym księżycem na uwięzi 

to twoje zwycięstwo twoja Gradiva 

w zamku którego bram nigdy nie przekroczysz 

 

i myślisz zaczęło się od pleców plaży nie 

zaczęło się od zdrady


niczego sobie 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Margo 31 grudnia 2014, 12:06
nie wszystko do mnie dotarło, ale tylko autor zna sens....
pozdr.
wodoodporny 31 grudnia 2014, 19:47
Wiersz.
kaesi
kaesi 7 stycznia 2015, 16:13
Nic by nie było z pisania, gdyby tylko autor mógł znaleźć sens ;)
Dzięki wam za komentarze.
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 26 stycznia 2015, 18:33
Ciekawy wiersz ze względu na konstrukcję i wrażenia estetyczne.
kaesi
kaesi 27 stycznia 2015, 22:13
Dziękuję za komentarz i wyróżnienie :)
przysłano: 30 grudnia 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca