Literatura

Marzenia (wiersz)

aleksandra

Marzenia

 

 

Marzenia - cóż to takiego?

Czy są może sklepy z marzeniami?

A gdyby były?

Czy każdy mógłby sobie

na nie pozwolić?

Czy byłyby cenniki?

Ile za takie marzenia trzeba zapłacić?

Nie, to niemożliwe, bo tylko kupowaliby

je bogaci.

Czy to byłoby sprawiedliwe?

Och, to byłoby obrzydliwe.

Ja też bardzo często marzę.

A o czym? Jak każdy!

O życiu lepszym, o zdrowiu lepszym,

o tym, żeby między ludźmi było więcej

miłości.

A najwięcej mam z tego radości,

że te moje marzenia mam zupełnie zadarmo.

Jak uśmiech, który tak wiele znaczy

choć nic nie kosztuje,

gdy się nim drugich obdarowuje.

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ir
Ir 31 grudnia 2014, 20:46
"...że te moje marzenia mam zupełnie zadarmo." - poprawnie : za darmo.
A utwór słabiutki, strasznie.
przysłano: 31 grudnia 2014 (historia)

Inne teksty autora

Nasz cudowny świat
aleksandra
Jesień!
aleksandra

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca